Hallberg Rassy 36 mk 2 Scandinavia

Pris fra Solgt kr.

Kontakt nu for tilbud

1 ejers Hallberg Rassy i usandsynlig velholdt og original stand – Solgt

I en stor privat isoleret og frostfri hal på Midtsjælland står denne helt igennem velholdte og elskede gigant og venter på, at komme på nye hænder. Kaptajnen og hans kone har besluttet at give den videre til de rette købere til fordel for et otium uden båd. “Tessa”, som ellers i sommermånederne normalt har havneplads i Korsør, har altid været taget hjem i egen hal for vinteren. Og derfra kan den nemt transporteres med vognmanden som kender den, til en havn på Sjælland efter købers valg. Det ses tydeligt at båden har stået godt i de hårde måneder af året. Og her har den nydt den pleje, som et elsket familiemedlem fortjener. Der findes dem der køber en Halberg Rassy og så er der dem der elsker konceptet og besøger værftet i den svenske skærgård hvert år og tager en lille smule af HR ånden med hjem. Det mærkes tydeligt hvem ejerne af denne hører til. Er man i tvivl afsløres det tydeligt med de små puder, håndklæder, kopper osv. med HR logo. Og der er da også helt nyt cockpit telt og helt nye originale Elvstrøm sejl der end aldrig har været montereret endnu, ja selv tekstiler til et ekstra sæt gardiner er der.
De her både er simpelthen, så veludførte i gennemgående 1. klasses kvalitet at man glemmer det er en båd man er ombord på. Og det har ejerne med tydelighed hædret til fulde.

Hallberg Rassy 36 er bygget i samlet 602 både over en periode fra 1989- 2003 og klog på erfaringerfra MK 1,  er MK 2 en opdatering, som blev bygget fra byggenr. 257 fra 1994. Her var tilført en indbygget badeplatform og en 30 cm bredere hæk, der bl.a. gav en større agterkøje. Og den er enorm. Her er plads til en lille familie i agterkøjen alene. Halberg Rassy gør det ordenligt når de gør det og bruger designere hentet hvor de er bedst. De bygger i fantaststiske materialer og de holder sig smukke til evig tid, hvis bare de holdes som de skal. Og det er denne. Det er stort set ikke til at se den brugt. Motoren og hele motorrummet er som nyt også og der er god plads, selv olien er helt klar. Men når man har arbejdet med motorer hele sit liv, så skal den del jo også være i orden.
Denne Hallberg Rassy blev hentet i sverige af nuværende ejere den 9. maj – 1995 og har byggenr. 268.  Der var valgt Scandinavia udstyrspakken, som bl. a betyder den er udstyret med både rulle forsejl og rulle storsejl, der er monteret i masten. Men også diverse fart, navigation og vindinstrumenter, som er tilpasset og indbygget på den rigtigte HR måde. Der er oliefyr, der hutigt fylder båden med varme og naturligvis varmt vand til brusebadet, både på toilettet og på agterplatformen. Helt ude agten er den ekstra udstyret med 2 gode sidepladser på pushpitten, hvor aftenkaffen eller et lille glas champagne kan nydes i solnedgangens skær. Båden har et dybt og sikkert centercockpit med ratstyr og her er mulighed for havnepressening, forlænget sprayhood eller cockpittelt. Det klassiske vindspejl har også oplukkeligt vindue i midt. Midskibs i kahytten vil man opleve et kæmpe kahytsbord, som let lader sig fælde ned, midt i bordet er naturligvis plads til kaptajnens rom og måske en god årgangsvin. Begge sofaer lader sig omgøre til dobbeltkøjer. Forskibs er der lavet god plads til garderobe og et fint størrelse toilet/bad. Og helt fremme en god fast dobbeltkøje. Agter ud passerer man forbi motorrum og kaptajnens navigationsplads og kommer ind i en kæmpe agterkahyt med noget der ligner 3 store køjer.
Over alt i båden er der stuverum og der er masser af plads.

Hallberg Rassy omtaler denne båd som “Lille nok, dog stor nok til at tage hvor som helst, når som helst!”. Båden sejles let af 2 personer. Den er i den meget velkendte bastante kvalitet, der kendetegner en Hallberg Rassy og en størrelse der absolut kan tage den her båd verden rundt. Hallberg Rassy er bygget til oceaner og derfor prydes disse både også med et hæderkronet certificat fra Lloyds, som kun de særlige stærke skibe får. Og den sejler fantastisk og ligger roligt på vandet med god balance.

Er du I på udkig efter en Hallberg Rassy Mk 2, som er i flot og original stand, så er er her et rigtigt godt bud. Båden kan leveres og rigges til i fælleskab med ejeren, som med glæde giver denne båd godt videre til nye ejere og krydrer med et par gode minder.

Udstyr:

Motor: Volvo Penta MD22P or D2-55 – 55 HK Diesel – Motortimer 834 T
Blykøl
Redningsflåde i kistebænk
Ratstyr
Autopilot
Dieseltank 355 liter
Ferskvandstank 310 liter
Varmtvandsbeholder til motor og landstrøm. 40 Liter.
Webasto oliefyr med justerbare ventiler i alle kahytter.
Køle/fryseboks
Gaskomfur med ovn.
Navigation GPS
Radio med 2 højtalere
VHF Shipmate RS 8300 med SOS
Landstrøm med 3 stikkontakter
Batteriladere 25A med ladeovervågning.
Bruser på agterplatform – kold og varm.
Toilet med holdingstank
Gasinstallation for danske flasker
Faste tæpper i kahyt og uberørt gulv under disse.
Storsejl 28 kvm. + et helt nyt originalt Elvstrøm
Krydsfok 32,5 kvm. + et helt nyt originalt Elvstrøm
Strømer (Elvstrøms asymetrisk spiler/genakker)
Selden Rullesejlsmast
Hvid bordplade i køkken
Sprayhood forlængling
Cockpittelt + ældre originalt.
Havnepressening cockpit
Ankerudrustning, fendere og fortøjninger i fineste stand.

Specifikationer:

Designer Germán Frers, Argentina
CE category A – Unlimited ocean voyages
Hull length 11.31 m / 37′ 1″
Waterline at rest 9.35 m / 30′ 8”
Beam 3.55 m
Draft, empty standard boat 1.70 m
Displacement, empty standard boat 7.5 T
Keel weight 3.4 T
Keel type lead on deep bilge
Sail area with working jib 65 m²
Sail area with furling genoa 70.2 m²
Engine make Volvo Penta
Engine models MD22P or D2-55
Der tages forbehold for skrivefejl

Hallberg Rassy 36 Mrk 2 Scandinavia, hysterisk velholdt og så fin som ny, til salg.

Fra Solgt kr.

Se også